Внесоха подписка в подкрепа на следователя Бойко Атанасов

OFFNews 14 март 2016 в 14:32 2492 0

Инициативата "Правосъдие за всеки" внесе във ВСС подписка в подкрепа на следователя Бойко Атанасов, който обяви, че в Столичното следствие действа "шпицкоманда" от прокурори.

Подписите си под инициативата са положили 444 души. Отделно от това в електронната подписка до 13 март 2016 г. са събрани 1597 подписа, които ще бъдат предоставени във ВСС на по-късен етап. 

"Следователят Бойко Атанасов публично разказа за делата срещу "неизвестни извършители", които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. Което е тежко нарушение на основните конституционни принципи за върховенство на закона и за разделение на властите и руши устоите на държавността", се казва в мотивите към подписката. 

В подписката се настоява още за това независими международни експерти за надзор на прокуратурата, да проверят огласените от Атанасов факти. 

"Призоваваме всички честни и достойни прокурори и следователи в България да последват куража на Бойко Атанасов, за съберат смелост и да спрат да мълчат за проблемите на своите работни места и в своята служебна практика. Време е, уважаеми колеги и съграждани, време е всички да кажем стига толкова!", се казва още в петицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!