Вместо да даде заплати в Полимери, Банев предпочел да си купи кола, разказва юрист в дружеството

Бизнесменът бил съдружник с обявения за издирване Ветко Арабаджиев

OFFnews 12 декември 2018 в 09:34 6013 0

Вместо да даде заплати в Полимери Банев предпочел да си купи кола, разказва юрист в дружеството

„Полимери” беше изключително предприятие, единствено по рода си в България. С влизането си там Баневи завариха едно работещо предприятие с утвърдени позиции. Още 2009 г. стана ясно, че те нямат намерение да го развиват. Можеше да бъдат направени хиляди неща”. Това каза в интервю за Нова тв юристът Мария Николова - бивш пълномощник на семейство Баневи, която работи с тях от 2008 година.

Първата ѝ задача като юрист била да развали съдружие на Банев с Ветко Арабаджиев - собственик на хотел Маринела, който в момента е обявен за издирване по обвинение за участие в престъпна група за пране на пари и укриване на данъци.

„С тогавашния главен счетоводител в рамките на няколко седмици събрахме около 1,5 милиона лева по сметка на „Полимери”, които бяха от несъбрани вземания. Моето предложение към г-жа Банева, която беше изпълнителен директор, беше да се изплатят заплати на работниците, които не бяха взимали пари от шест месеца. На аванс и заплата им бяха давани по 50 лева с обещание, че следващия път ще си получат парите. Г-жа Банева каза, че ще си помисли, но след това се обади Николай Банев и каза тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи автомобил”, разказа още Мария Николова.

По думите ѝ на практика „Полимери” е оставено без никакви приходи. Тя уточни, че е била близка с двамата и е изключително цинично да излязат и да се правят на жертви.

На въпрос защо е напуснала предприятието, Мария Николова обясни, че е имало заплаха за сигурността ѝ. Тя обаче не пожела да разкаже повече, тъй като се води разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови