Радан Кънев, адвокат на Банев-младши и сестра му Раиса: Те искат само дял от наследството от майка си

OFFNews 10 декември 2018 в 15:07 9340 2

Тъй като вече стана публично известно, че Адвокатско съдружие "Радан Кънев и партньори" представлява Николай Николаев Банев (син на обвиняемия Николай Банев и покойната Дочка Банева), и сестра му Раиса Иванова (дъщеря на Дочка Банева от предходен брак), по редица граждански и наказателни дела (част приключили, част висящи), си позволявам да използвам личния си ФБ профил за една молба. 

Това написа Радан Кънев в социалната мрежа. Николай и Рая не желаят да участват в телевизионни предавания и да търсят медиен ефект от обвинението срещу Николай и Евгения Баневи. Единственото, за което се борят, е полагащият се по закон дял от имуществото на покойната им майка и опазване на нейното име и памет.

Ситуацията е меко казано травматична, такива са и отношенията между Николай и Евгения Баневи, от една страна, и наследниците на Дочка Банева, от друга. Силният медиен интерес е разбираем, но молбата на Николай и Рая е да не бъдат притискани за участия в медиите, особено в телевизионни предавания. 

И още нещо - твърденията, че "Николай Банев - младши е основен свидетел на прокуратурата срещу баща си" са дълбоко неверни. В голямата част периода, за който се отнасят обвиненията, Николай дори не е бил пълнолетен и не е живял в България, а от години не поддържа връзка с баща си, пише още Радан Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови