ВКС гледа делото за жестокото убийство край река Камчия

OFFNews 14 април 2015 в 09:58 4286 3

Върховният касационен съд (ВКС) гледа делото за жестокото убийство на Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов.

По делото са подсъдими Илчо Тодоров Адамов, Николай Димитров Николов, Мартин Величков Стоименов и Ганислав Стефанов Начев

Две съдебни инстанции вече са потвърдили доживотните присъди и на четиримата подсъдими.

Днес ВКС гледа делото, образувано по жалби от Адамов, Николов, Стоименов и Начев, които искат решението на предишната инстанция да се отмени и делото да се върне за ново разглеждане от въззивния съд или пък да бъдат намалени наложените им наказания, както и обезщетенията, присъдени от гражданските ищци и частни обвинители. 

Подсъдимият Николов иска да бъде признат за невинен и оправдан за престъплението за отвличане, а Начев желае да бъде признат за невиновен и оправдан за убийството на Пекова и Евтимов. 

Припомняме, че в мотивите, с които през юли 2014 г., съдът потвърди доживотните присъди, е записано, че убийството е било извършено след като жертвите са били отвлечени и заведени на безлюдно място в землището на с. Круша. Начев, Стоименов и Адамов са омотали въже около шията и коленете на всяка от жертвите, а към тялото на пострадалите тримата прикрепили и по две метални греди. Те хвърлили все още живите Пекова и Евтимов във водите на р.Камчия, а смъртта им настъпила в резултат на механична асфикция от удавяне. Решението да сторят това било формирано в резултат на въздействие върху психиката им от страна на подсъдимия Николов, който ги е склонил и формирал решението да убият вече отвлечените жертви. Според съда така Николов е осъществил форма на интелектуално участие в престъплението, формирал умисъла у тримата извършители за убийство на жертвите, а с поведението си продължил да ги улеснява като посочил средствата за убийството и начина за снабдяване с тях.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!