Версия: Не Перата, друг връзвал мигрантите със свински опашки

OFFNews - Бургас 19 декември 2016 в 17:03 2628 1

Снимка e-burgas.com

Петър Низамов - Перата

„Илиян от Поморие“ връзвал заловените през април край Малко Търново афганистанци. Това стана ясно от разпита на свидетел по делото, което се води срещу Петър Низамов – Перата.

Димитър Стоянов, който е призован от адвокатите на Низамов, също потвърди версията, че единият от мигрантите е ударил Перата, но човекът осъществил „ареста“ е друг.

По делото е разпитан и анонимен свидетел, който не могъл да уточни кой точно е връзвал мигрантите, но си спомня, че Низамов е изритал единия от афганистанците. Самите мигранти не оказвали съпротива, е добавил свидетелят.

В съдебната зала днес бяха изгледани и няколко клипа, включително този, на който е заснет незаконният арест на чужденците.

На този клип с вижда лицето, което връзва мигрантите. Това не е Перата. Не можеш да снимаш с телефона едновременно с това да връзваш“, каза един от адвокатите на Низамов, Иван Стоянов.

Връзването на престъпници не е престъпление, добави той. Адвокатът поясни, че и на клипа се виждало кой точно осъществява този „арест“.

След като на предишното заседание Перата обяви журналистите за народен враг, днес отказва да говори пред медиите, защото му „изкривявали думите“ и помоли репортерите „да го освободят от присъствието си“.

Делото продължава през януари, а тримата афганистанци все още са в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови