Зарков поиска прокурорският син от Перник да бъде върнат в ареста, а Гешев - оставката на баща му

OFFNews 02 ноември 2022 в 11:18 4441 6

Зарков

Снимка БГНЕС

Крум Зарков

Домашният арест на прокурорския син Васил Михайлов от Перник приключи, обяви служебният правосъден министър Крум Зарков пред Нова тв, като даде да се разбере, че той трябва да се върне в ареста, но това трябва да реши съдът.

18-годишният Васил бе задържан в началото на юни, след като преби бившия футболист на "Миньор" Перник Румен Андонов. Арестът му бе след акция на МВР в миньорския град, предизвикана от заканата на кмета Станислав Владимиров, че ще оглави протести заради отказите на полицията да работи по сигнали срещу Михайлов. По-късно от МВР съобщиха, че срещу Васил Михайлов има три досъдебни производства за различни случаи от последните 6 месеца. На 12 май Михайлов пребил 24-годишен перничанин, а в хода на разследването била събрана информация за още три побоя с негово участие. Материалите били докладвани в районната прокуратура в Перник.

Днес Зарков изрази възмущението си от поведението на прокурорския син. От няколко дни Васил е под домашен арест, но след множество сигнали се установи, че на няколко пъти е нарушил ограничението.

Самият Михайлов призна пред бТВ, че е напускал дома си - дори ходил на дискотека, въпреки че има проследяваща гривна на крака. Заради действията му Зарков е разпоредил допълнителна проверка на случая.

"До момента е установено, че е нарушил периметъра си и най-вероятно е излизал от дома си. Едното му излизане е по-дълго - за около 40 минути. За действията му са уведомени съд и прокуратура. Проверява се дали служителят, отговарящ за проследяващата му гривна, е проспал ситуацията. Мисля, че домашният му арест приключи", обобщи ситуацията Зарков.

По думите му има служител от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", който пряко е наблюдавал този човек и сега ще се изясни какво е било направено и какво е пропуснато. 

По темата се намеси и главният прокурор Иван Гешев, който обяви, че "това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът". Но има нещо, което стои дори над Конституцията и законите, и това е моралът, допълни Гешев.

"С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност. Затова като главен прокурор, заедно с Прокуратурата на Република България, очакваме оставката на прокурор Бисер Михайлов", бе категоричен ръководителят на държавното обвинение. 

Той добави, че "прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример. Пример за стабилна институция, морал, идеали и български ценности".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

804

6

luba6a2016

02.11 2022 в 14:03

интересно как комунистите и техните отрочета млатят раята, по стар комунистически обичай...едно време не биеха ,само милиционерите бяха биячите...сега всичко,което създаде червената чума бие,убива,краде и властва над чалгарийските роби

2073

5

Johnny B Goode

02.11 2022 в 13:21

Красимирчо, не че съм му фен на Зарков, но комсомолското му излъчване е за предпочитане пред откровено мутренското такова на любимите ти гербаджии Гешев и Тиквоний.
Но ако оставим излъчването настрана, и Зарков, и Гешев са прави в този конкретен случай за малкото л@йненце и баща му.

14469

3

случайно прочетох

02.11 2022 в 12:04

Предлагам и Гешев да си подаде оставката и да "има доблестта да поеме своята морална отговорност" по казуса Мата Хари и КТБ.

915

2

8LCHQ997B0oOvWE

02.11 2022 в 11:34

И кой според теб има морал?Таткото ли?Точно Гешев има морал.Но на анархистите не го харесват именно заради това.Но да видим как ще се развият нещата.