ВКС започва проверка на пернишката прокуратура заради побоищата в града

Ще се гледа дали сигналите и разследванията срещу Васил Михайлов не са смачквани

OFFNews 17 юни 2022 в 16:08 2347 0

Гешев

Снимка БТА/Архив

Гешев подкрепи кмета на Перник.

Върховната касационна прокуратура започва проверка на структурите на държавното обвинение в Перник след скандала със сина на зам. окръжния прокурор Бисер Михайлов - Васил. 

Целта на проверката е да се установи дали са прикривани сигнали и смачквани разследвания срещу Васил Михайлов за побоища в града. На проверка подлежи и как е работено по сигнали срещу него, които са подавани в пернишката полиция, съобщи БНТ.

Ръководителят на държавното обвинение Иван Гешев и кметът Станислав Владимиров са обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици.

"Тук съм, за да изкажа пълна подкрепа към всички перничани. Приел съм лично присърце случая, който разтърси цяла България, и искам да уверя хората, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Поздравявам кмета на Перник Станислав Владимиров за смелата му позиция. Ще има и проверка в пернишката прокуратура", каза Гешев.

Пернишкият кмет отвърна, че за него е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме.

"Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят, може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Надявам се на честно и бързо правораздаване", заяви Станислав Владимиров.

Вчера Софийският районен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Васил. 

Според съда има достатъчно доказателства, че Михайлов-младши е участвал в нападенията, за които е обвинен в тежки умишлени престъпления. Освен това е обществено опасен.

Васил Михайлов бе арестуван вчера заради уличния тормоз в миньорския град. Според прокуратурата младият мъж е изключително агресивен и не веднъж е демонстрирал чувство за безнаказаност. При нападенията е използвал боксове, ножове и е викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите. 

Преди няколко дни пък кметът Владимиров заплаши с протести заради уличния тормоз в Перник и призова полицията да си свърши работата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови