Проверката в МП нямала общо с реформата на Христо Иванов

Владислава Тричкова 09 юли 2015 в 10:33 3701 5

Проверката в МП нямала общо с реформата на Христо Иванов

Проверката, която прокуратурата започна вчера в Министерството на правосъдието, няма нищо общо с идеите на правосъдния министър Христо Иванов за съдебна реформа. 

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). 

В сряда държавното обвинение обяви, че ще прави проверка на всички обществени поръчки във ведомството на министър Иванов. Прокуратурата се самосезирала след публикация във в. "Труд" във връзка с  договор между Министерство на правосъдието и „ПроАрм” ЕООД за „Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори”.

Цацаров е категоричен, че проверката не е срещу министъра, а касае длъжностни лица в министерството. "Не я свързвайте с министъра нито с идеята му за съдебна реформа. Реформата не може да бъде спирана с една проверка и това не е целта", заяви той пред журналисти.

Главният прокурор коментира и разпита на Иван Костов. "Кой каза, че един бивш премиер не може да бъде привикан като свидетел?", попита Цацаров. "Прокуратурата е на всички, но не е на Иван Костов. Никой от прокуратурата не е казвал, че договорът му е преправен", допълни той.

До края на юли ще има обвинителен акт срещу Христо Бисеров, каза още главният прокурор. На 9 април Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Бисеров, но той беше върнат от съда за отстраняване на нарушения в обстоятелствената му част. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews