Търговищкият съдия, хванат с подкуп, остава за постоянно в ареста

OFFNews 30 юни 2023 в 18:36 1244 0

съдия

Снимка Архив

Постоянен арест.

Съдията от Търговище Мирослав Митев остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд. Магистратът бе хванат с подкуп от 5000 лв., но парите се оказаха белязани и така той попадна в полезрението на разследващите.

По време на заседанието на СГС Митев поиска по-лека мярка за неотклонение и каза, че няма да извърши престъпление или да осуети разследването. Прокуратурата обаче настоя за задържане под стража, съобщи БТА.

При разследването са били използвани специални разузнавателни средства.

Белязаните пари са били поискани от подсъдим по дело за побой на полицай, гласи първоначалната версия. Съдията обещал да намали присъдата на мъжа, получена на първа инстанция. Той бил и в изпитателния срок на условно наказание, което щяло да се добави ефективно към бъдещата присъда. На първа инстанция присъдата била над година затвор, Митев уверявал подсъдимия, че ще стане няколко месеца.

Сигналът бил подаден от самия потърпевш в ГДБОП, които уведомил и Антикорупционната комисия, посочи нейният шеф Антон Славчев. Оттам веднага започнали действия по делото и след като подсъдимият получил белязаните пари, антимафиотите го задържали.

Днес Мирослав Митев бе доведен в медицинска маска на лицето, като помолил репортерите да не го снимат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика