След указанието на Борисов и прокуратурата се задейства да спре леенето на бетон на Силистар

OFFNews 30 август 2018 в 16:11 5363 3

Ето тук трябваше да се лее бетон по искане на кмета на Царево и с одобрението на общинските съветници

Независимата ни прокуратура се задейства по казуса "Силистар", след като премиерът Бойко Борисов първо нареди на кмета на Царево да не изпълнява решението на общинския съвет за застрояване, а след това заповяда същото и на областния управител на Бургас.

Окръжната прокуратура в Бургас се е самосезирала по случая, като също е разпоредила на областния на Бургас Вълчо Чолаков да "упражни контрол за законосъобразност над решението на Общинския съвет в Царево", съобщиха от прокуратурата.

Решението за застрояването на един от малкото незасегнати от бетона в черноморските ни курорти район предизвикало огромно възмущение у хората. На фона на надигналата се вълна от недоволство премиерът побърза публично да раздаде заповедите си и да спре изпълнението му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

3

narisuvan

31.08 2018 в 09:31

Казуса Пирин е напълно идентичен.
Както каза НеNo, няма ОУП, както е при Пирин, разрешението за строеж е в защитена зона и в природен парк, както е в Пирин!
Само дето за пирин сме готови да обжалваме и да променим територията на ЮНЕСКО, а тука се юрна целата държава - видите ли, вършиме работа....

12216

1

Uzer2

30.08 2018 в 18:06

Това е добре. Ако и намерят начин за отпадъците в района - в Синеморец ( 2 км. по нагоре) сметището се намира в изсечен от гората квадрат.