Общинарите от ГЕРБ разрешиха да се лее бетон на Силистар

OFFNews 24 август 2018 в 16:03 10007 1

Общинските съветници в Царево са дали одобрение за изработване на план за застрояване парцел от 22 169 кв. м в местността Силистар, съобщи "Дневник".

Предложението на кмета Георги Лапчев бе да се изработи подробен устройствен план за поземлен имот на дружеството "Ню Билдинг Естейтс" ЕООД, който, според информация на сайта "Бивол", да му позволи да го застрои с вилни сгради.

Предложението на Лапчев е получило подкрепа от деветима от местните парламентаристи. 8 от тях са от партия ГЕРБ, а другият - от партията на Валери Симеонов НФСБ. Трима са гласували против - двама съветници на БСП и един от обединение "Народен съюз" (Демократическата партия и Български земеделски народен съюз).

По-рано днес от коалицията „За да остане природа в България" се обърнаха към министъра на околната среда и водите Нено Димов и главния прокурор Сотир Цацаров да предприемат необходимото да бъде спазено българското и европейско законодателство. Ако Община Царево действително приеме това решение днес, очакваме двете институции да обжалват решението й в съда в най-кратки срокове, заявиха екоактивистите.

Според тях решението за застрояването на Силистар е незаконно, тъй като местната община все още не е приела Общ устройствен план, като това не позволява одобряването на частични подробни устройствени планове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови