Quantcast

Сидеров с две присъди за хулиганство, гърми с 13% от заплатата (обновена)

OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 10:48 5522 13

Снимка Архив

СГС осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганство заради нахлуването им в НАТФИЗ през октомври миналата година. Съдът одобри споразумение между подсъдимите и прокуратурата, с което те се признават за виновни.

Наложено им е наказание е пробация, като за Сидеров е за срок от девет месеца, а за Чуколов - шест и влиза в сила от утре. Те ще трябва да се регистрират задължително в пробационната служба по настоящия им адрес, както и да се срещат с пробационни служители. Освен това от заплатите им ще бъдат удържани по 13 %.

Съдът не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата. То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г., станало известно като "извини се бе", а скандалът бе с журналист от тв "Скат". Делото се връща на прокуратурата, според СГС пробацията е твърде леко наказание, след като Сидеров е продължил с хулиганските си прояви. 

Оттук нататък вариантите са два - да се договори по-тежко наказание или да се внесе обвинителен акт за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. 

По третото дело - за случая в Батак от 2011 г.  Сидеров получи 8 месеца пробация. Тогава той прекъсна концерт и нахлу на трибуната заедно със симпатизанти и членове на партията. Лидерът на "Атака" изтръгна кабелите на озвучителната система. Във връзка с тези му непристойни действия в споразумението с прокуратурата е предвидено наказание „пробация”, като отново е включена и удръжка в размер на 13 на сто от месечната му заплата.

След трите споразумения, които преминаха през съдия днес, Волен Сидеров получава окончателно наказание 9 месеца пробация, 13% удръжки от заплатата и срещи с пробационен служител. Той ще трябва да се подписва два пъти седмично, а веднъж в седмицата ще има срещи с пробационен служител.

На излизане от зала номер 6 на Съдебната палата, където бяха разгледани трите споразумения, Волен Сидеров обяви, че по този начин разтоварва съдебната система за по-важни случаи, тъй като всеки ден убиват хора, възрастни жени. Въпреки че в залата Сидеров призна вината си, пред медиите той не бе така категоричен. Той заяви: „Това е част от процедурата”.

След цял ден прекаран в Съдебната палата, атакист номер 1 избра да напусне сградата отново през страничния вход, като пожела на журналистите: „Лек и благодатен пост”.

След двете пробационни присъди Сидеров остава депутат в парламента. Ако обаче получи ефективна присъда по останалите две дела - за инцидента във Варна  през 2014 г. и върнатото за репортера на СКАТ или пък наруши пробационните изисквания, той може да се раздели с депутатския си пост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 20:20

Ха пък тоя русенски боклук Чуколов ,знае ли каква курва е итърва му ...

14.03 2016 в 14:41

Първа присъда - пробация, втора - условна, трета - затвор със събиране на предвидените предишни наказания. Така е по закон. Колко пробации може да има за едни и същи провинения. Та това е рецидив!

14.03 2016 в 14:10

13% от заплатата по днешния курс на рублата колко е?

14.03 2016 в 14:06

Явно смисъла на споразуменията са за да се намалява наказанието на престъпниците. При неоспорими доказателства не трябва да има възможност за споразумение. Какво печели държавата от споразумение с престъпник? Да е помогнал за осъждането на по-едра риба? Не, нищо не печели а губи авторитет. Печели престъпника който си намалява присъдата само защото не му остава нищо друго освен да си признае че е виновен и то се признава не защото се чувства виновен а за да си намали наказанието.

14.03 2016 в 12:34

Пак сте сложили онова миризливо говно да редактира коментарите в полза на руската уроспия СидероФ!

14.03 2016 в 12:30

Вече спокойно можем да го наричаме ХУЛИГАН, защото си има и тапия за това!

14.03 2016 в 11:29

@Професор Балкански
Путинафилите и русофилите- особено тези в парламента, трябва да бъдат разследвани и осъдени според престъпленията си! Но лагер Беляне не е подходящ- той е паметник на комунистическата престъпна мисъл и трябва да си остане такъв! Тези към обикновенна пандела! Хетеросексуалните не виждам с какво ти пречим! За да сме толерантни с вас (гейовете) трябва и вие да ни приемете!

14.03 2016 в 11:28

Ей циганска работа. Още малко на рев, сълзи и молби ще го ударят. Вместо да почерпят.

14.03 2016 в 11:19

Добре де, тогава не го убивайте, само го пратете на ЛАГЕР В БЕЛЕНЕ, заедно с всички комунета, путинофили, русофили, хетеросексуални и инакомислещи. Барем тогава ви падне сърце на място.

14.03 2016 в 11:15

Дреме му шмайзера на айдук сидер за тея 13 %. Вова ще даде рублички, от ония, обезценените и готово! Затова му викат правосъдие! Щото правилно отсъжда за правилните хора. Това в нормалния свят се вика рецидив - сиреч продължаващо във времето престъпление или нарушение - според зависи. Та тогава там такива получават пълния размер на предвиденото от закона наказание. Ама наште правят разлика между прост простак и партиен вожд. Да видим днес кво ще стане в съда. Според мен нищо по-различно. Знаете ли защо? Защото боко не е дал инструкции за нещо различно. Гарван гарвану...

Поздрав!