Шефът на дирекцията за затворите: Самоубийството на арестувания похитител от с. Вълково е сериозен инцидент

OFFNews 06 октомври 2023 в 13:39 2651 0

Вълково

Снимка БГНЕС

Мястото, където се разигра заложническата драма.

Самоубийството на Цветан Цеков в ареста е сериозен инцидент, призна шефът на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" главен комисар Ивайло Йорданов.

Той посочи, че по случая, освен разследване, тече и дисциплинарна проверка. Йорданов допълни, че в ареста в Сандански има констатирани предишни нарушения, но те нямат връзка със случая.

Вчера стана ясно, че мъжът, който държа за заложници в с. Вълково бившата си приятелка и майка й и простреля бащата на момичето, се е обесил на връзките от маратонките си. Бил е настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград, уточниха от Министерството на правосъдието.

Заложническата драма се разигра в сряда, два часа мъжът предаваше във фейсбук какво се случва в къщата. Малко след това прокуратурата повдигна 4 обвинения на 41-годишния ломчанин Цеков - опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика