Мъжът, държал заложници във Вълково, се е самоубил в ареста

OFFNews 05 октомври 2023 в 16:20 6396 1

Стопкадър от живото му излъчване във Фейсбук при заложническата криза

Снимка БГНЕС

Стопкадър от живото му излъчване във Фейсбук при заложническата криза

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в ареста, съобщи Нова ТВ. Говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Ирина Аспарухова потвърди за случилото се. 

По непотвърдена информация мъжът се е обесил на връзка от маратонка на прозореца на следствието. Бил е настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград, уточниха от Министерството на правосъдието.

Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от ОДМВР-Благоевград, като тялото е транспортирано за аутопсия.
Със заповед на началника на Областна служба за изпълнение на наказанията - Благоевград е назначена проверка по случая, допълват от МП.

В сряда Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна 4 обвинения на 41-годишния мъж - за опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

При заложническата криза на 3 октомври нападателят предаваше близо два часа на живо във фейсбук какво се случва в къщата.

Освен че взе за заложници трима души - бившата си приятелка и нейните родители, мъжът простреля бащата на момичето. Прокуратурата съобщи, че 41-годишният е стрелял и по съседи, притекли се на помощ на пострадалия. 

Стана ясно, че е бил настаняван в психиатрична клиника преди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки