СГС решава дали задържаните за боя в "Орландовци" да останат в ареста

OFFNews 23 юни 2015 в 07:48 2749 0

Софийски градски съд (СГС) днес ще реши дали тримата братя - 19-годишният Жони Коцев, 22-годишният Асен Коцев и 25-годишният Георги Коцев, както и непълнолетният 16-годишен Даниел Колев да останат в ареста. 

Момчетата са обвинени в това, че по време на размириците в столичния квартал "Орландовци" са участвали в бой, като са използвали брадва, секира, метални прътове и бухалки. По време на въпросното сбиване са ранени Валентин Радков и Стефан Манолов, които са били прегледани и без опасност за живота, както и Никола Петков, който е с гръдна травма и е бил с временна опасност за живота.

На 16 юни Софийският районен съд (СРС) реши да остави обвиняемите в ареста, тъй като съдията счете, че има потенциална опасност обвиняемите да извършат и друго престъпление. Днес защитата на обвиняемите обжалва това решение, като иска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение. 

Припомняме, че по време на съдебното заседание в СРС стана ясно, че и четиримата обвиняеми са с основно образование, като единственият, който учи в момента, е непълнолетният Колев, който е ученик в 10-ти клас. Обвиняемите са от квартал "Бенковски". Най-големият от тримата братя Георги Коцев е баща на две деца - на 3 и на 4 г., а най-малкият Жони Коцев е осъждан за кражба през 2011 г. Адвокатът на Жони, Асен и Георги Коцеви пък представи пред съда медицински, според които Жони Коцев има хронично заболяване на нервната система, а Асен Коцев има поставена диагноза хипертония.

Братята са от ромски произход, а непълнолетният Даниел е българин, затова адвокатът на Колев изрази съмнение, че клиентът им е "вкаран като обвиняем по това дело, тъй като се вдигна много медиен шум".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II