Съдът пусна под гаранция от 15 000 лв. бащата на футболиста Георги Йомов

OFFNews 26 май 2022 в 14:41 2403 0

Георги Йомов

Бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов, излиза под парична гаранция от 15 000 лв., реши Софийският градски съд.

Йомов-старши и другият му син бяха задържани след стрелба на бензиностанция в София. При нея двама мъже бяха ранени, като по-късно стана ясно, че конфликтът е бил заради паркомясто.

Бащата на футболиста е обвинен за това, че се е заканил с убийство на единия от пострадалите, като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал: "Ще ти пръсна главата“, както и за хулигански действия.

По случая за 24 часа бяха задържани бащата и братът на футболиста. По-късно прокуратурата повдигна обвинение на 43-годишния Цецко Йомов, произвел изстрелите. 

Днес въззивният съд се съгласи с повечето доводи на първоинстанционния и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест взе парична гаранция.

СГС прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни как действията му са продиктувани от нараняване на синовете му и е налице личен мотив. Градският съд частично се съгласи с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Липсва и повишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди. Освен това Йомов-старши доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков