Съдът прекрати делото за мярката на обвинения за убийството в шахтата. Отказа се да обжалва

OFFNews 22 август 2023 в 11:42 1344 0

убийство

Снимка БГНЕС

Сградата, където бе извършено убийството.

Съдът отложи гледането на мярката за неотклонение на Веско Вълчинов, обвинен за жестокото убийство на Кристиан Пеев, добило популярност като убийството в шахтата.

Причината е, че Вълчинов се е разболял и вдигнал висока температура, съобщи бТВ. Освен това той е решил, че няма смисъл да обжалва постоянния си арест пред апелативния съд. Вълчинов призна, че е извършил престъплението в състояние на афект.

По-късно от съда обявиха, че делото по мярката е прекратено.

Адвокатът му Албена Асенова обаче обясни, цитирана от БТА, че Вълчинов по всяко време може да поиска изменение на мярката си. Защитникът допълни, че ще се бори за по-лека присъда за Вълчинов – 20 г. затвор.

Убийството бе извършено на 8 август и се отличава с особена жестокост. Трупът на 41-годишния Кристиан Пеев бе разчленен и изхвърлен на няколко места - в шахтата на сградата, където е живеел Пеев, и на Витоша.

При предишното си явяване пред Софийския градски съд Вълчинов поиска по-лека мярка и обясни, че след извършване на покушението срещу Пеев и е бил обхванат от паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството на столичната улица "Г. С. Раковски".

Приятелят Константин Суботинов, който също е в ареста, обаче твърди друго - че когато е дошъл в жилището на Вълчинов, тялото на Кристиан вече е било разчленено. Неговата роля била да помогне в прикриването на следите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика