Обвиненият за убийството в шахтата остава за постоянно в ареста

OFFNews 16 август 2023 в 14:36 1379 0

арест

Снимка Архив

След сочения за помагач и предполагаемият убиец остава в ареста.

Обвиненият за убийството на централната софийска улица "Г. С. Раковски" Веско Вълчинов остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд.

Престъплението бе извършено на 8 август и се отличава с особена жестокост. Трупът на 41-годишния Кристиян Пеев бе разчленен и изхвърлен на няколко места - в шахтата на сградата, където е живеел Пеев, и на Витоша.

Самият Вълчинов призна в съдебната зала, че е извършил убийството, но поиска по-лека присъда. Обясни още, че е извършил престъплението в състояние на афект, обхванала го е паника, обадил се е на приятел и докато е бил в неадекватно състояние, се е съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството.

"Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза Вълчинов.

Той допълни, че не се е укривал. Регистрирал се в хотел, за да осмисли случилото се.

Адвокатът му пък посочи, че клиентът му е признал за удара, но не и за разчленяването на трупа. Според защитника това е сторил помагачът Константин Суботинов 

Вчера съдът остави и Суботинов за постоянно в ареста. Неговата версия е, че когато се е появил, трупът на жертвата вече е бил разчленен, а той просто е помогнал да се прикрият следите.

Разследването по случая се извършва от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Съдът прие, че е налице и реална опасност от укриване, както и от извършване на престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение, се казва в съобщението на държавното обвинение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!