Съдът остави за постоянно в ареста помагача при убийството в шахтата

OFFNews 15 август 2023 в 17:15 1936 0

арест

Снимка Архив

Константин Суботинов остава за постоянно в ареста.

Съдът остави за постоянно в ареста втория задържан за жестокото убийство в центъра на София - 24-годишния Константин Суботинов, който призна, че е помогнал при укриването на трупа на 41-годишния Кристиян Пеев. Части от неговото тяло бяха намерени в канализационна шахта в сградата на ул. Г. С. Раковски".

Според съда има реална опасност Константин да извърши нови престъпления, тъй като демонстрирал устойчива психика и неприемливо поведение. Решението е взето и заради широкия обществен отзвук.

Според прокуратурата Суботинов е пристигнал на адреса на обвинения за извършител на убийството Веско Вълчинов на столичната централна улица и е видял останки от труп в банята. Бил шокиран от гледката, но все пак се съгласил да помогне в заличаването на следите. Двамата набавили препарати за почистване, чували, лопата и други неща от два хипермаркета. Върнали се в жилището и започнали да разпределят останките в чували. После пренесли чувалите - една част в мазето на кооперацията, друга - в колата на Суботинов, трета част са качили в извикано от тях такси.

Превозили го гориста местност в Бояна с таксито. Суботинов копал дупки в земята, където са заровени останките, след което прикрил изкопите.

Суботинов е работил на две места – барман в нощен клуб до НДК и доставчик на храна.

Защитникът му адвокат Кристиан Мирчев изтъкна, че клиентът му е разкрил цялата истина на разследващите, без да се опитва да лъже и без да опитва да прикрива когото и да било. Защитникът изтъкна, че не е ясно какво е било психическото състояние на Суботинов, за да се съгласи  да помага.

Преди три дни бе открит разчленен труп в канализацията на сграда в центъра на София - на разклона на ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Васил Левски".

Вчера от прокуратурата и полицията обявиха на съвместен брифинг, че най-вероятната причина за жестокото убийство е пари. Обвиненият Веско Вълчинов е дължал на жертвата 2000 лв. Двамата са имали бизнес план за търговия с криптовалута и Вълчинов е трябвало да се издължи преди да се започне неговото изпълнение. Били приятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!