Съдът остави Орлин Гигов в ареста, според адвоката му украинката Силвия е починала от травми от скорошно падане

Рени Петрова 02 юли 2024 в 11:16 2436 2

Орлин Гигов

Снимка Архив

Задържаният бивш шофьор на МВР-болница Орлин Гигов

Софийският апелативен съд остави в ареста 47-годишния сериен насилник Орлин Гигов, който на 20 юни уби украинката Силвия Киркова. След като Софийският градски съд му наложи мярка "задържане под стража", Гигов обжалва и поиска по-лека мярка, а защитникът му уточни, че трябва да бъде пуснат под домашен арест. 

На днешното заседание стана ясно, че убийството е извършено около 19 ч. във фаталния ден, като освен че бившият шофьор на МВР-болница писал на майка си, че убил Силвия "бързо и рязко, приспал я завинаги и не я е боляло много", снимал тялото на жената. Тогава майка му се обадила на тел. 112, за да подаде сигнал. 

Служебният защитник на Гигов - Татяна Лисичкова, заяви, че в нощта на убийството в рамките на четири часа мъжът се обадил на спешния телефон осем пъти, два пъти в близка болница и дори отишъл в 6-о Районно управление, откъдето бил изгонен. Твърденията на Лисичкова бяха отхвърлени, като магистратите обявиха, че няма доказателства за това, а единствено майката на Гигов е подала сигнал. 

Стана ясно още, че по делото е приложена справка за производствата срещу мъжа, като повечето от тях са за нанасяне на телесни повреди на жени, с които живеел през различни периоди. 

Адвокатът поиска справка от болница ИСУЛ, тъй като през март 2024 г. на Киркова била направена операция след черепно-мозъчна травма. Според адвокатката на Гигов на 15 юни - пет дни преди убийството, украинската гражданка се напила и паднала по стълбите в сградата, където впоследствие бе убита. Именно оттам били и откритите множество наранявания. В деня на убийството, според служебния адвокат, двамата с Гигов употребили алкохол, като Силвия паднала в кухнята и починала.

Лисичкова допълни, че жилището, в което е убита Киркова, вече е свободно и Гигов може да бъде пуснат под домашен арест. Адвокатът на Гигов каза още, че убитата Силвия често злоупотребявала алкохол и претърпявала инциденти. 

Прокурорът по делото обаче посочи, че няма как установените травми да бъдат причинени по начина, по който твърди защитата на Гигов. Стана ясно още, че в апартамента в "Красно село" живее майката на бившия шофьор, а срещу нея Гигов упражнявал агресия. Освен това мъжът вече е осъждан за нанасяне на телесна повреда на Киркова тази година, но присъдата не е влязла в сила. 

Мъжът е обвинен за умишлено убийство, но не и в условията на домашно насилие. Според магистратите от Софийския апелативен съд има справка от СДВР и 6 РУ, че Гигов е задържан многократно и срещу него са водени разследвания. 

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1973

    2

    autogentile

    02.07 2024 в 16:45

    Не му е лесно на “адвоката”- как се защитава такава отрепка! Пак добре, че не твърди, че жената е умряла от старост…

    1010

    1

    ПР

    02.07 2024 в 13:50

    Пада,удря се лошо,става,за да падне пак и така някорко пъти.Накрая,логично починала.Браво за версията на адвоката!Много прилича на руските обяснения,когато някой богат и известен,но необичан от Вова,се прострелва поне 3 пъти в главата.
     
    X

    Кризите в ДПС