Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Съдът окончателно спря разследването за подготвяно убийство на Пеевски

OFFNews 23 септември 2014 в 16:24 2014 0

Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов
Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов не са подготвяли атентат срещу Пеевски, реши съдът.

Софийският апелативен съд (САС) спря окончателно разследването за подготвян атентат срещу Делян Пеевски. 

С определение на тричленен състав на съда с председател Мария Митева и членове Валя Рушанова и Алексей Трифонов, е прието, че няма данни за това, че заподозрените Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха задържани, са извършили каквото и да е престъпление.

С решението си съдът потвърди прокурорското постановление, с което разследването срещу тримата беше прекратено. По-късно СГС отмени прекратяването. Като втора инстанция обаче САС не се съгласи с мотивите на колегите си и прекрати наказателното производство. 

Още на 18 юни прокуратурата оттегли искането си за задържане на тримата заподозрени. 

"Събраните до момента доказателства срещу сочените като килъри на депутатаот ДПС Делян Пеевски не сочат, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени", се казва в прессъобщение на ВКП. 

От съобщението стана ясно, че "ръководството на прокуратурата" е възложило на прокурори от Апелативна прокуратура и ВКП да направят проучат делото. В резултат те установили, че доводите на Софийска градска прокуратура, с които се иска постоянен арест за тримата задържани, не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста.

След решението на прокуратурата Делян Пеевски коментира пред журналисти: "Съжалявам, че гардовете ми подадоха сигнал. Може би трябваше да бъда убит и всички да са доволни."

Като контрамярка срещу сигнала на Пеевски подобен сигнал подаде и банкерът Цветан Василев. Той твърди, че получил СМС от Пеевски, който гласял: "Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупости. Ще те намеря". Това разследване също беше прекратено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!