Ревнивец уби приятелката си заради страстта ѝ по латино танците

OFFNews 06 ноември 2023 в 12:42 4964 0

танци

Снимка Интернет

Латино танците се оказаха фатални.

Италианският гражданин Виктор Спига е с повдигната обвинение заради убийството на жената, с която живеел в София. В основата на престъплението е ревност заради латино танци, които преподавала дамата Алена Щарк.

Двамата се запознали в края на 2019 г. Заживели заедно първоначално в апартамента на обвиняемия, а през ноември 2021 г. наели жилище на столичната улица "Чукар". Заедно с апартамента наели и гаражна клетка в същата сграда.

По време на съвместното им съжителство двамата регистрирали търговско дружество, като междувременно Щарк преподавала и латино танци. Те били и нейно хоби, но станали причина за скандали заради ревността на италианеца, който се опитвал да я убеди да прекрати с дейността си.

Това станало причина да се разделят окончателно през февруари 2022 г., като Алена Щарк останала да живее на ул. "Чукар", сложила и камери, продължила да ползва и гаража.

На 11 април с. г. Спига взел колата на пострадалата с обещанието да й я върне до 2-3 дни. Когато това не се случило, дамата подала жалба в 07 РУ-СДВР и след намесата на прокуратурата и МВР няколко дни по-късно автомобилът й бил върнат. Тя веднага закарала колата в автомивка, за да я почисти.

На 20 май 2022 г. чужденецът направил резервация за двупосочен самолетен билет до Италия. Шест дни по-късно причакал бившата си приятелка, която по това време била на гости на майка си. Тръгнала си около 22:40 ч. и се прибрала с колата си вкъщи около полунощ, като слязла на ниво -1 на сградата, за да паркира. Там обаче я чакал ревнивецът и когато жената слязла от автомобила, била нападната от него. Нанесени са й голям брой удари по главата, тялото и крайниците. Тя получила тежка открита черепно-мозъчна травма и множество кръвонасядания и охлузвания по главата и тялото. Именно фрактурата на черепа довела до смъртта й.

Нападателят взел мобилния й телефон, натъпкал тялото в багажника на колата и потеглил към Перник. Близо до Батановци изхвърлил трупа отстрани на пътя, покрил го с брезентово платнище, върху което натрупал камъни и строителни отпадъци. После се качил на автомобила и се върнал в София. На път за гаража влязъл в хипермаркет, за да купи храна, калцуни, четка за под и почистващи препарати и паркирал. Незабавно се заел да чисти автомобила, прибрал го в гаражната клетка, качил се в апартамента на убитата Алена Щарк, където измил ръцете си, а ползваните материали прибрал в найлонов плик. По-късно ги изхвърлил в контейнер за смет и се прибрал в своето жилище около 06:26 ч. на 27 май 2022 г.

Малко след 10:00 ч. Виктор Спига наел кола и тръгнал към Гърция, пресякъл границата около 19:00 ч. при ГКПП "Кулата" и продължил към пристанище Игуменица, откъдето с ферибот стигнал до пристанище Бриндиси в Италия.

Още докато бил в България на път за Гърция говорил с интимна приятелка и сподели, че го обвиняват за изчезването на убитата. За да си осигури алиби, помолил сегашното си гадже, ако някой я попита, да каже, че е била с него от 26.05.2022 г. до сутринта на 27.05.2022 г., с изключение на времето, в което бил в хипермаркета. Тя се съгласила, а докато разговаряли, му превеждала статии от български сайтове. Така той разбрал, че тялото на жената е намерено. Тогава предприел друга тактика - казал на приятелката си, че трябва да си намери адвокат, поискал от нея да изтрие цялата си кореспонденция с него и я помолил да казва, че не го познава.

Виктор Спига е задържан на 29 май 2022 г. в Италия, след като СГП издаде Европейска заповед за арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика