Рестарт на делото срещу мъжа, убил жена си в Пещера

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2018 в 10:06 1271 0

Рестарт на делото срещу мъжа, убил жена си в Пещера

Делото срещу Георги Генов, който преди година уби съпругата си от ревност в центъра на град Пещера, започва отначало днес. Причината е, че председателят на пазарджишкия съдебен състав, който през месец май определи 25 години лишаване от свобода, е пропуснал да подпише протокола, което прави присъдата невалидна, съобщава БНР.

Заради този пропуск делото срещу Георги Генов тръгва от нулата. При предишното съдебно разследване магистратите са преценили, че самопризнанията на Генов съвпадат със събраните доказателство и те са достатъчни, за да бъде издадена присъда, по съкратената процедура. Без подписа на съдията обаче, тези действия се третират като незавършени и невалидни. Затова пазарджишкият окръжен съд дава нов старт на съдебното разследване, като отново ще се събират доказателства за престъплението.

Георги Генов уби съпругата си по сред бял ден в центъра на Пещера пред погледа на десетки свидетели. Мотивът се оказа семеен скандал и ревност. След убийството Генов се успя да се укрие четири дни.

Той бе открит във вила край Мухово след безпрецедентна акция, в която участие взе и армията. От военното ведомство тогава аргументираха участието си с текст от закона за отбраната, който регламентира действия при терористична заплаха. 

Всички новини
Най-четени Най-нови