Разбиха група, крила данъци от месо

OFFNews Последна промяна на 28 август 2015 в 12:48 1348 1

Престъпна група, укрила данъци от търговия с месо и точила ДДС през "кухи фирми", разби Спецпрокуратурата. Акцията е извършена вчера заедно с експерти от НАП. 

Според събраните до този момент доказателства групата е ощетила държавния бюджет с близо 1,5 млн. лв.
За укриването и невнасянето на данъци е създадена система от т. нар. липсващи и буферни търговци. „Кухите“ фирми са издавали документи на реални търговци на месо, с което те фиктивно са увеличавали годишните си разходи, намалявали са печалбата, а оттам са намалявали и внесения в хазната корпоративен данък. Веригата от дружества е ощетявала държавния бюджет и чрез приспадане на данък добавена стойност от фиктивни продажби на стоки помежду си.
След дадени разрешения от Специализирания наказателен съд са извършени претърсвания на различни адреси в столицата и страната. Иззети са множество веществени доказателства, в т.ч. компютърни конфигурации и документация на „липсващи“ и „буферни“ търговци. 

Извършват се разпити на свидетели, назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства. Уточняват се и нанесените щети на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2015 в 13:33

А спрете се малко де, Другарите не могат сварят си зимат хапчетата, ще им почнат инфарктите и кой тогава ще брани статуквото от многоглавата реформа,а?