Работник загина при ремонт на ТЕЦ-а на 'Солвей Соди'

OFFNews 25 септември 2017 в 14:51 10317 0

Работник загина при ремонт на ТЕЦ-а на 'Солвей Соди'

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за причиняване смъртта на 27-годишен работник, пострадал при ремонт на ТЕЦ-а на „Солвей Соди“ в Девня.

Извършен е бил незабавно оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура във Варна. Тежкият инцидент станал на 24 септември 2017 г. около 14.30 часа, съобщават от прокуратурата.

27-годишният работник Йордан Н. бил част от бригадата, която била наета за антикорозионна изолация от девненската фирма.

Бригадата трябвало да подмени ламарините на покрива на ТЕЦ-а над шести котел. При подмяната на ламаринените плоскости работникът паднал от 15-метрова височина в сепаратора на ТЕЦ-а. Мъжът е загинал на място вследствие на височинна травма.

Образуваното досъдебно производство е за причиняване смъртта на работника поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !