Прокуратурата подхваща служебния министър на икономиката по сигнал на Лукарски

OFFNews 31 март 2017 в 15:07 2823 0

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски е подал сигнал в прокуратурата във връзка с изтекъл в медийното пространство запис, в който участва служебния министър Теодор Седларски.

Сигналът на Лукарски сочи, че според данните от този запис, е била извършена промяна на борда на директорите на едно от държавните предприятия „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, свързани с японската фирма „Мейджи“. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Според сигналоподателя това е грубо нарушение на закона“, посочи тя. В сигнала се сочи още, че един от новите членове на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ има нередности в свидетелството си за съдимост. „Сигналът е насочен към звено „Антикорупция“. Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза говорителят на главния прокурор, съобщи Фокус.

Според нея ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за тях има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма. „Информация ще се изиска и от „Мейджи“. Това, което смятаме, че се твърди, е т.нар. „престъпление по служба“, съобщи Арнаудова. „Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в записа и че не вижда нищо укоримо“, коментира тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови