Прокуратурата пита Ицо Хазарта и Бойко Рашков кой и кога ги е заплашвал

СРП се самосезира след изявленията на депутата и министъра за отправени закани към тях

OFFNews 14 декември 2021 в 13:58 3877 0

Софийска районна прокуратура се е самосезирала след изявленията, направени вчера от депутата от Продължаваме промяната Христо Петров - Ицо Хазарта, и от министър Бойко Рашков за отправени заплахи към тях. 

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка, съобщават от СРП. Изпратени са писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси.

От обвинението питат евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство, уточняват от СРП. 

Вчера от трибуната в пленарна зала Христо Петров заяви: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното си. 

Не само Ицо Хазарта са заплашвали. И по отношение на мен има заплахи – питайте ГЕРБ, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в кулоарите на НС, след като бе преизбран на поста си в редовното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!