Пламен Георгиев става прокурор в Спецпрокуратурата

OFFNews 01 август 2019 в 12:35 3819 2

Снимка Александра Маркарян

Подалият оставка като шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев става прокурор в Специализираната прокуратура. Преди дни я оглави Димитър Франтишек Петров - заместник на номинирания за главен прокурор Иван Гешев по времето, когато Гешев управлява Спецпрокуратурата.

Георгиев, който си отиде от КПКОНПИ заради скандала от април с терасата си със сауна и барбекю, е подал молба за връщането му като прокурор в Специализираната прокуратура, съобщи Висшият съдебен съвет.

В понеделник на заседание Прокурорската колегия на ВСС ще реши да я удовлетвори.

Георгиев подаде оставка на 31 юли след продължителен отпуск, а парламентът набързо я прие. Георгиев отправи и изявление до медиите, в което уверява, че "при всичките си действия" се е водил от закона и морала.

В унисон с думите му бе и резултатът от данъчната ревизия, проверила има ли разминаване между доходите и имуществото му. НАП не видяха такова, въпреки че терасата с постройките на нея не бе вписана в имотната декларация на Георгиев.

В сряда бившият шеф на КПКОНП обясни, че отдавна бил решил да се оттегли, но чакал да приключат данъчните ревизии, за да се види, че при него всичко е чисто. Уточни, че решението му е лично и не е било обсъдено с премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

01.08 2019 в 13:09

Само това самодоволно мазно петно липсваше в спецпрокуратурата!

17439

1

мнение от IP

01.08 2019 в 12:46

Защо не. В Специализираната прокуратура има славен отбор от прокурори. Към госпожата с ръчните пръскачки - кибертерористи ще се добави и господинът с "хиперболизираната тераса", която ту е негова, ту не е. Хари Потър ряпа да яде. Магьосниците са там. А имат и чудесен бивш шеф - Главният маг на републиката - той знае предварително кой какво е направил, кой е бял и кой черен хакер. А пък и Висшият съвет на маговете го подкрепя единодушно, защото как иначе в клета Българиландия ще съхраним стабилността?...