Оневиниха Евгени Крусев за ремонта на Графа

OFFNews 27 април 2021 в 14:59 3139 0

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев бе оправдан за ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев". Специализираният наказателен съд прие, че той няма вина и не е нарушил служебните си задължения. 

Делото срещу Крусев започна още през 2018 г., през лятото на 2019 обвинителният акт бе внесен в съда. Той бе обвинен в нарушаване на Закона за обществени поръчки и ощетяване на Столична община с близо 920 000 лева заради това, че между 27.06.2018 г. и 05.12.2018 г. е предприел действия за съществено изменение на сключения договор с "Джи Пи Груп" АД за обществена поръчка, свързана с ремонта на улица "Граф Игнатиев". 

По делото бяха разпитани множество експерти, един от тях - на обвинението, твърдеше, че в София няма подпочвени води, а главният архитект на София Здравко Здравков дори черта в съдебната зала подложка на релси и гумени ботуши на трамвай. Човекът -метро Стоян Братоев показа на прокурори и съдии снимки от подземните води при строежа на метростанциите на Попа, Стадион Васил Левски и НДК. 

Днешното оневиняване на Евгени Крусев на първа инстанция може да бъде обжалвоно пред Апелативен специализиран съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!