Обвиниха единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня

OFFNews 10 ноември 2017 в 13:40 12005 1

Обвиниха единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня

Снимка БНТ

Районна прокуратура в Дупница е привлякла като обвиняем единственият задържан при гонката след обира на поредния банкомат. Това е Г. Динев на 34 години, който може да получи до 10 години затвор. 

Според прокуратурата той е действал като съучастник на останалите трима души - Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, които все още с в неизвестност. Четиримата успели да отмъкнат от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“ в Сапарева баня 9 хил. лв.

Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ, обясняват от прокуратурата. Като част от организацията той трябвало да осигури с колата си безпрепятсвено придвижването на друг лек автомобил - марка „БМВ Х5“, с който било извършен обирът.

От прокуратурата уточняват, че обирът станал чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство, от което е отнет сейф с касета, пълна с пари. 

Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

Останалите трима, които се издирват, са видени за последно в с. Боснек. Веднага след взрива на банкомата по петите им тръгва полицейски екип, при което започва преследване. Бандитите успяват да избягат, като се отклоняват по дере край близката река. Там те изоставили колата. 

В акцията на полицията се включиха близо 250 души жандармерия, хеликоптери, кучета, дори и специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията се проведе под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Все още не е ясно дали групата е отговорна за останалите 7 обира на банкомати в София от началото на август досега. При обирите са отмъкнати повече от 300 хил. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

1

theprofet

10.11 2017 в 15:12

"250 души жандармерия, хеликоптери, кучета, дори и специализирания отряд за борба с тероризма"

Да разбираме ли, че трима ганстери направиха цяло МВР за смях?!?
 
X

Да помогнем на украинските деца!