Прецедент: Каракачанов прати военни за ареста на заподозрян в убийство

Юлиан Христов 04 септември 2017 в 13:48 11495 6

Прецедент: Каракачанов прати военни за ареста на заподозрян в убийство

Вероятно за първи път в историята на МВР, откакто ведомството е девоенизирано, в ареста на заподозрян за убийство се включиха военни и техника на Министерството на отбраната. От ведомството съобщиха, че с тяхно съдействие е задържан 44-годишният Георги Генов, който бе уличен като заподозрян за убийството на жена му.

Генов беше обявен за общодържавно издирване за убийството на Катя Генова и след като избяга от местопрестъплението и се укри.

По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включили екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при военното министерство.

Генов е открит във вилна постройка край софийското планинско село Мухово, след което е неутрализиран и заловен, уточняват от ведомството. Любопитното е, че в близост до мястото е открит и семейният автомобил, с който извършителят е избягал. Това означава, че теренът е проходим за леки автомобили.

От МО също така съобщават, че е открито и оръжието на престъплението.

Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От МО цитират Каракачанов, който заявил, "че проведената съвместна операция на екипи от МВР е изключително добър пример за ефективно институционално взаимодействие в обществен интерес". Той изказал специална благодарност на всички екипи и ръководители в успешната операция, сред които командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, както и на цялото ръководство на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

05.09 2017 в 05:19

Ти май не си вденал.
Тия сили и средства са били задействани, понеже са били Всичките.
Вече не ме е и страх, вече не се и кръстя.
Стотина квадратни километра, са работа на командира на батальона, в пресечена местност. Не на Държавното ръководство.
Ебати клоуните.

29217

5

Лопе де Вега

04.09 2017 в 15:21

Ака нищо не е пропуснато или объркано в тази информация, това може да се определи като присвояване на чужди права. Господа патриотите отново си играят на велики вождове под благосклонното око на шефа. Вице- или къв да е премиер не може да се бърка в работата на полицията, че и после радостно да рапортува каква я е свършил. Незаконно е армията да върши полицейска работа. Ако това е показно, че армията е в работно състояние, въпреки недоимъка, то може да се тълкува и като тренировка за бъдещо по-широко използване на войници за решаването на по-мащабни вътрешни проблеми. Сещате се какви.

Поздрав!

12803

3

_az_

04.09 2017 в 14:51

Пак като не са го взривили... Ама той само БХ ги умее тези работи.

12424

2

petrr96

04.09 2017 в 14:50

Важното е, че убиеца е заловен.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика