Обвинените за убийството в Негован отиват на съд

OFFNews 09 февруари 2021 в 16:08 2210 0

Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Георги Нанчев (на 45 г.) и Пламен Шляпашки (на 40 г.) за извършеното от тях умишлено убийство в Негован. Шляпашки е обвинен и за незаконно държане на оръжие и боеприпаси.

Двамата обвиняеми са осъждани, като Шляпашки е реабилитиран по право.

Преди 15 г. обвиняемият Нанчев се запознал със заможно възрастно семейство, за да боядисва апартамента им в столицата. По-късно той ремонтирал всичките им жилища и през годините успял да спечели доверието им.

Нанчев се запознал с Шляпашки по време на ремонт в столичен хотел и двамата заработили заедно на различни строителни обекти.

В началото на юли 2019 г. жената се срещнала с обвиняемите и им разказала за намерението си да постави дограма в имота си на централния бул. "Витоша" в София. Те приели да извършат услугата и започнали работата в жилището на семейството. Тогава Нанчев споделил на Шляпашки, че двойката разполага с много пари и трябва да им ги откраднат или да ги убият. Шляпашки набавил и оръжието - пистолет CZ, заедно с боеприпаси за него и заглушител, купени срещу сумата от 1600 лв.

Няколко дни по-късно обвиняемите започнали работа в жилището на семейството. Докато обядвали заедно, стопанинът им споделил за осъществена бърза продажба на собствения им апартамент в столичния квартал "Красно село". Освен това им казал, че от тази сделка двамата с жена му спечелили няколко хиляди евро.

На 14 юли 2019 г. обвиняемите отишли в имота на семейството на бул. "Витоша", за да продължат работата си. По същото време семейството си било вкъщи.

Около 12 ч. Шляпашки извадил пистолета, поставил заглушителя, приближил жената и стрелял. После убил и съпруга й.

Обвиняемите претърсили целия апартамент, но не намерили крупната сума от продажбата на имота, а само златни накити, монети, часовници и пощенски марки, които по-късно продали в заложна къща. От с. Световрачене купили три големи бидона и найлонови чували. Върнали се в жилището, разчленили телата и напълнили бидоните и чувалите. Почистили апартамента с белина.

Първоначално потеглили към сградата на Техническия университет в столицата, за да се отърват от телата, но променили решението си и тръгнали в посока с. Негован. Разхвърлили останките от жертвите във водата и тръстиката. Същото направили и с килима, взет от хола на жилището на семейството, както и с ножовете, използвани за разчленяването на телата.

Останките от телата на жертвите били открити от случаен рибар, а разследването установило самоличността на двата трупа. Извършителите били хванати. Досега двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови