Негованските убийци остават зад решетките

OFFNews 31 август 2019 в 21:33 3310 1

Убийците от Негован

Снимка БГНЕС

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста задържаните мъже за предумишленото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, предаде БГНЕС.

За жестокото убийство са задържани 39-годишният Пламен Шляпашки и 44-годишният Георги Нанчев. И двамата мъже са криминално проявени, Шляпашки дори е осъждан.

В хода на разследването в домовете на двамата са намерени златни накити, принадлежали на жертвите, а те вече са направили и пълни самопризнания.

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението. Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите. След осъществяването му извършителите са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.

Днес в съдебната зала стана ясно, че етикетите на бидоните, в които обвиняемите са транспортирали разчленените тела на жертвите, всъщност са ги издали. По тях разследващите са установили магазина, от който бидоните са закупени, а след разпити на собственика и продавачите е установена и датата. След прегледа на видеокамерите двамата обвиняеми са идентифицирани по регистрационните номера на джипа на Шляпашки, с който са дошли в магазина.

Двамата обвиняеми обаче запазиха пълно мълчание в съда и не отговориха на нито един от журналистическите въпроси преди началото на съдебното заседание.

Очаквано защитата им поиска по-лека мярка за неотклонение. Според адвокатите двамата обвиняеми са оказали пълно съдействие на органите на реда, което показва, че няма опасност да се укрият или да попречат на разследването. Защитниците признаха, че случаят е един от най-тежките в тяхната съдебна практика, но отказаха да коментират по същество заради следствената тайна.

За двойното предумишлено убийство законът предвижда затвор до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

01.09 2019 в 04:05

А спокойно ПРИКРИВАТУРАТА можеше да поиска, а и съда да го направи, да освободи тия изверги, но Иванчева и Петрова да ги вкара в ареста!!!!!