Нова република съди Горанов за КТБ

OFFNews Последна промяна на 22 май 2017 в 12:01 14702 3

Министърът на финансите Владислав Горанов да се отчете по процеса на осребряване имуществото на КТБ искат бившите депутати от Нова република и Групата за натиск в миналия парламент Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.

Те са категорични, че събираемост от под 5% от някогашните активи на банката е "безобразие".

Те са изпратили и писмо със същото искане до Министерство на финансите по Закона за достъп до обществена информация, на което все още нямат никакъв отговор. 

"Пътят е ясен - по примера с данъчните складове за горива, където Групата за натиск по съдебен ред принудихме задължените длъжностни лица да отговорят на въпросите ни, заведохме дело срещу министъра", заявиха от Нова република. 

Групата за натиск осъди Министерство на финансите през април, за да изнесе информацията за картела на горивата у нас. Сега групата е поела и дело, пак срещу министъра на финансите, за отчетността на КТБ. 

Те искат и следните отговори от министъра:

1. На колко възлиза масата на несъстоятелността на KТБ към 31/03/2017г. и от какви активи се състои?

2. Какъв е общият размер на предявените от синдиците на КТБ съдебни искове към 31.03.2017 и за каква част от тях са наложени обезпечителни мерки – запори на средства и възбрани върху реални активи – имоти, налични средства по банкови сметки и др.?

3. По какви критерии синдиците са решавали кои прихващания да бъдат оспорени и кои да не бъдат?