Нова република съди Горанов за КТБ

Последна промяна на 22 май 2017 в 12:01 14129 3

Министърът на финансите Владислав Горанов да се отчете по процеса на осребряване имуществото на КТБ искат бившите депутати от Нова република и Групата за натиск в миналия парламент Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.

Те са категорични, че събираемост от под 5% от някогашните активи на банката е "безобразие".

Те са изпратили и писмо със същото искане до Министерство на финансите по Закона за достъп до обществена информация, на което все още нямат никакъв отговор. 

"Пътят е ясен - по примера с данъчните складове за горива, където Групата за натиск по съдебен ред принудихме задължените длъжностни лица да отговорят на въпросите ни, заведохме дело срещу министъра", заявиха от Нова република. 

Групата за натиск осъди Министерство на финансите през април, за да изнесе информацията за картела на горивата у нас. Сега групата е поела и дело, пак срещу министъра на финансите, за отчетността на КТБ. 

Те искат и следните отговори от министъра:

1. На колко възлиза масата на несъстоятелността на KТБ към 31/03/2017г. и от какви активи се състои?

2. Какъв е общият размер на предявените от синдиците на КТБ съдебни искове към 31.03.2017 и за каква част от тях са наложени обезпечителни мерки – запори на средства и възбрани върху реални активи – имоти, налични средства по банкови сметки и др.?

3. По какви критерии синдиците са решавали кои прихващания да бъдат оспорени и кои да не бъдат?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-233

3

Поразия

22.05 2017 в 13:19

Абе Оф нюз, ама и вие не знаете къде се намирате значи..какви са тия квалификации: "Групата за натиск" - кви са тия смешки, плюс това информацията ви е неадекватна - Методи Андреев примерно беше депутат от ГРЕБ в миналия парламент...айде да си проверите, моля, моля..

-233

2

Поразия

22.05 2017 в 13:15

Абе воля ли си, коля ли си?? Какъв виц каза ти, даже не си се чул, бре..хахахаха...