Не откриха нарушение на синдика на "Химко"

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2016 в 17:21 3611 3

Проверка на инспектората на Министерството на правосъдието установи, че синдикът на "Химко" – Росица Томова, не е извършил нарушения, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Проверката започна по сигнал от Ян Аронов, собственик на ANJ GROUP CORP, регистрирано в Ню Джърси през 2007г. От Министерството на правосъдието уточниха, че са получили само едно писмо от Ян Аронов – на 11 ноември 2015 година.

"Томова е действала изключително в рамките на закона и в съответствие с най-добрите практики, приети при подобни процедури", установиха от инспектората.

В началото на тази седмица премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" по твърденията, изложени в писмо до него, от президента на ANJ Group Corp - Аронов.

„По отношение на твърдението, че синдикът е посочил в обявлението за търга от 20.11.2015 г. ограничителни условия, които според Ян Аронов са пречка за ефективното провеждане на търга, следва да се има предвид, че с продажбата се цели гарантиране на интересите на кредиторите и на длъжника чрез участие в търговете на наддавачи, които желаят да купят имущество, а не да възпрепятстват производството по несъстоятелност. Същите не противоречат на закона и са изцяло в съответствие с възприетата практика в производства по несъстоятелност”, уточняват от министерството на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2016 в 18:33

Ма, вие учудвате ли се! Все пак тук е страната на неограничените възможности, само че зависи от гледната точка!!! Той, тоя Ян Бибиян сигурно си измисля, че малоумния боклук Бойко ще падне толкова ниско, че да иска подкуп от 1 млн.!! Ало, ама човека, не играе на дребно!! Ако не знаете, той е МИЛИАРДЕР!!!!! Виж, ако удари още една нула, може и да си помисли, тъй като ще ми отнеме време да пресметне, на кой, колко трябва да даде, и къде да се отчете, защото може и да оттече, ако не го направи!!!

29.01 2016 в 17:51

не съм запознат с това колко търга са минали ,но някъде в медийното пространство се писа ,че е имало пряко договаряне и там съм сигурен , че е поискан рушвета , защото през 2009 съм ходил на търг организиран от АДВ която продаваше санаториум на Химко с село Жабокрът.

29.01 2016 в 17:39

Браво, у нас никога не е имало, няма, няма и да има корупция. Особено когато кредитори са държавни фирми и кредитите са в особено големи размери.