Намалиха гаранцията на Живко Суджука заради имотното му състояние

OFFNews 11 август 2017 в 11:21 17726 4

Намалиха гаранцията на Живко Суджука заради имотното му състояние

Софийският градски съд (СГС) е намалил гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов от 45 000 лева на 20 000 лева, съобщава в. "24 часа". Съдът е мотивирал промяната в размера на гаранцията с имотното състояние на Мартинов.

Мартинов се прочу с аферата със суджуците. Според прокуратурата той успял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе "Елена", за които твърдял, че са предназначени за премиера Бойко Борисов. Храната обаче така и не стигнала до премиера, а била складирана в помещение на Мартинов.

На 31 юли прокуратурата обвини ексдепутата за 6 престъпления и му определи гаранция в размер на 45 хил. лв. Бившият народен представител трябваше да ги плати в рамките на 10 дни или да влезе в ареста. Той напусна парламента на 27 юли, като преди това главният прокурор Сотир Цацаров му поиска имунитета, припомня "Правен свят". 

Първото обвинение на Мартинов е, че е изнудвал търговец на месо за 15 500 лв., за което може да получи от 5 до 15 г. затвор. Второто е за закана за убийство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 г. Третото обвинение е за станалите популярни 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе "Елена" и телешка пастърма. Четвъртото обвинение е, че през 2014 г. опитал да помогне на бивш зам.-министър на финансите да избегне съд за катастрофа. Освен това той заплашвал зам.-директора на полицията в Добрич и началника на районното в Балчик, което се наказва с до 6 г. затвор.

Последното обвинение е, че през април 2017 г. е опитал да притиска шефа на ВИК - Добрич, да уволни служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известно време. Това се наказва със затвор до 6 г.

В същото време бизнесменът Кирил Костов, който подаде сигнал срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за случая "Суджукгейт", се оплака от данъчни проверки и заплахи. Той твърди, че селд като се е съгласил да стане свидетел, бизнесът на семейството му е станал обект на проверки от различни институции, а самият той е бил принуден да си наеме охрана.

"Последният път ми изпратиха едни снимки, групата на Вълка колко хора е отстранила последните няколко дена. „Групата на Вълка” е от един филм, който сега тече по една българска телевизия, и там групата на Вълка извършва убийства”, разказа Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

4

рамбо

11.08 2017 в 15:12

А дали няма да му разрешат да плати в суджуци, вместо в пари? Беден е чилякът, едвам връзва двата края

20699

3

Новак

11.08 2017 в 14:32

Този явно ще се окаже бушона , който ще гръмне та Тиквоции да се хвали пред началниците за "огромен" напредък в борбата с корупцията по високите етажи

12415

1

senester

11.08 2017 в 12:29

Интересно,ако този селски хитрец беше "споделил" част от рекета си с Винету,дали щеше изобщо да има проблем.Мисля, не