Свидетел по Суджукгейт се оплака от заплахи и натиск

OFFNews 10 август 2017 в 21:58 8209 1

Снимка bTV

Бизнесменът Кирил Костов, който подаде сигнал срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за случая "Суджукгейт", се оплака от данъчни проверки и заплахи. 

Костов разказа пред bTV, че след като се е съгласил да стане свидетел, бизнесът на семейството му е станал обект на проверки от различни институции, а самият той е бил принуден да си наеме охрана.

"Последният път ми изпратиха едни снимки, групата на Вълка колко хора е отстранила последните няколко дена. „Групата на Вълка” е от един филм, който сега тече по една българска телевизия, и там групата на Вълка извършва убийства”, разказа Костов.

Той подчерта, че след "Суджукгейт" той и съпругата му са станали обект на няколко проверки на НАП. 

"На 27 юли в обекта при съпругата ми сядат като клиенти служители на НАП, обслужени са, платили са си сметката с касов бон, всичко нормално. Впоследствие се представят като служите ни НАП, каквито са, и започват проверка", обясни бизнесменът. 

По думите му след като при проверката не били открити нарушения, започнала нова проверка - на него и съпругата му като физически лица.

"Живко Мартинов твърди, че директорката на НАП Варна е негово назначение, имат и други позиции, шефът на Ревизиите има близки отношения с него и ред други високопоставени служители на НАП контактуват с тия хора, каза той.

От НАП обясняват, че проверките са започнали по сигнал, подаден преди Костов да стане свидетел по "Суджукгейт" и не може да се търси връзка между двете неща. 

По-рано от прокуратурата обявиха, че Живко Мартинов е упражнявал натиск върху свидетели срещу него с цел да не говорят пред разследващите органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови