Младежът, намушкал баща и син в автобус: Разкайвам се

Владислава Тричкова 18 юни 2015 в 12:59 5077 6

19-годишният Петър Харалампиев, който намушка баща и син - Петър и Костадин Илкови, в автобус 83 в София на 11 юни, днес няколко пъти повтори пред съда, че се разкайва за случилото се. 

Софийски градски съд (СГС) потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", която бе постановена на Харалампиев и от Софийски районен съд (СРС). 

Адвокатът на подсъдимия Ивайло Найденов обжалва решението на СРС с доводите, че не е налице опасност от укриване или извършване на друго престъпление от страна на Харалампиев. "Не бих се съгласил, че действията на бащата са правилни", коментира също защитата, като допълни, че Петър Илков е мъж на 55-56 години, с голям житейски опит и не би следвало да влиза в такива пререкания с 19-годишно момче, още повече да търси сина си за помощ в подобна ситуация. "Факт е, че срещу Петър Харалампиев е нанесено насилие, факт е, че е носил джобен нож и е решил, че по този начин трябва да се защити", допълни Найденов. 

Според прокуратурата пък съществува опасност подсъдимият да извърши друго престъпление, а прокурорът намира за нормална реакцията на сина и желанието му да защити баща си. 

Преди да вземе решение дали Петър да остане в ареста, или да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, съдията даде право на подсъдимия за последни думи към съда.  Тогава обвиняемият още веднъж повтори, че съжалява за случилото се. Той разказа и какво се е случило по време на инцидента: Костадин Радев се е качил от първата врата на автобус 83 и започнал да удря Петър. Тогава Харалампиев извадил джобното ножче, което носил със себе си. Бащата Петър Илков започнал да крещи: "Пусни ножа", а синът: "Ще умреш". В момента, в който обвиняемият пуснал ножа, бащата го взел и наръгал Петър в областта на лявото рамо. 

Все пак съдът реши да остави в сила постановената от СРС мярка за неотклонение "задържане под стража". В мотивите си съдебният състав посочи, че, базирайки се на всички показания на свидетелите, не може да счита, че действията на подсъдимия са при самоотбрана. Петър е обвинен в две престъпления: нанасяне на лека телесна повреда на Костадин Илков и в средна телесна повреда на Петър Илков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови