Мъж и жена отиват на съд, хванаха ги с 18 700 банкноти-менте по 100 долара

OFFNews 25 ноември 2021 в 12:43 2099 0

Снимка Архив

48-годишен мъж и 54-годишна жена отиват на съд за съхранение и производство на фалшиви долари и евро. 

Софийска градска прокуратура е внесла в СГС обвинетелни актове срещу И.Н. и Д.А., предстои разпоредително заседание по делото. 

За извършване на дейност по изготвяне на парите менте двамата се снабдили с множество предмети, материали и оръдия, които съхранявали в обитаваните от тях жилища, както и на работното място на обвиняемия И. Н. в гр. София. 

Чрез машина за топъл печат, закупена през 2020 г., обвиняемата Д. А. многократно извършвала орелефяване на множество банкноти от по 100 щатски долара, които обвиняемият И. Н. донесъл в дома ѝ, с което същите придобили завършена форма. 

До 15 март на различни места в София обвиняемите криели на различни места в столицата 18 171 броя банкноти с номинална стойност на всяка 100 щатски долара, както и отпечатани на офсет заготовки за изработка на ментетата с номинал 100 щ.д. в различна степен на завършеност, заготовки за банкноти с номинал 100 евро, материали от предпечатна подготовка, печатни форми, печатни форми за висок печат, лепила и други материали, технически средства включително преса за термопечат. 

На Д. А. е повдигнато обвинение и за това, че е изготвила фалшивите банкноти. 

И двамата обвиняеми са български граждани, със средно образование, неосъждани, уточняват от СГП. И. Н. е с мярка за неотклонение задържане под стража, а обвиняемата Д. А. е с мярка за неотклонение подписка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови