Лозан Панов: С Борисов искаме да сезираме ВСС за "Яневагейт"

ОFFNews 03 ноември 2016 в 19:08 4817 2

Снимка ВКС

Лозан Панов.

Председателят на Върховния касационен съд, Лозан Панов, заяви, че той и премиерът искат проверка на скандала, станал известен като "Яневагейт", като Панов ще сезира Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) в най-скоро време, съобщи bTV.

Към исканията за възобновяване на проверката се включи и правосъдната министърка Екатерина Захариева.

„Много се радвам, че премиерът Бойко Борисов поиска проверка и най-накрая станахме двама и това става една година, след като поисках такава проверка да се направи. Питам се, защо никой толкова време не потърси г-н Мондешки, а трябваше той да потърси медиите и чрез тях да каже мнението си? Ако тази проверка беше направена навремето, сега нямаше да сме в тази ситуация. Аз не знам дали Мондешки твърди истината, но е факт, че трябва да се провери”, заяви той.

Думите му идват, след като адвокат Момчил Мондешки каза пред "Труд", че е участвал в записите от "Яневагейт", но те са били нарочни и с измислен сюжет, за да могат Владимира Янева и Румяна Ченалова да имат компромати, които да ползват за собствени облаги.

Вчера Борисов, който е основна тема в записите, обяви, че е омерзен, че близо година след гръмването на скандала Мондешки си е мълчал за истината. 

Припомняме ви, че разговорите на "двете каки" обсъждаха скандални практики в съдебната система, зависимостите на хора от властта, играта в комбина между Делян Пеевски и Бойко Борисов и т.н. Проверката обаче отсъди, че етичният кодекс не е нарушен, а досъдебното производство бе прекратено, защото Мондешки не е открит, за да свидетелства.

Сега, когато той явно се е завърнал, нищо не пречи производството да бъде започнато отначало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

1

Какавидков

03.11 2016 в 19:16

A така! Извадете му вилата в Барцелона.
И мускула.
Буда?
Офшорките му извадете.
 
X

Да помогнем на украинските деца!