Нов запис от "Яневагейт": "Службите не са на Бойко. На Делян са"

OFFNews 19 октомври 2016 в 18:46 26941 7

Службите са на Делян Пеевски и на ДПС. Това обяви бившият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева в нов запис от скандала "Яневагейт", публикуван в "Биволъ".

В записания разговор Владимира Янева, съдия Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки разсъждават по въпроса дали Янева да говори лично с премиера Бойко Борисов за участието си в скандала за разработка "Червей". 

Янева обяснява, че се е срещнала лично с Пеевски, който обяснил, че е говорил с Борисов и с главния прокурор Сотир Цацаров по въпроса. Пеевски я предупредил да не говори с Борисов, защото така може да си навлече неприятности. 

"Бойко никога не казва истината – той днеска ти казва т'ва и след малко ти казва обратното", казва Мондешки.

"Каза, че е говорил с Бойко и със Сотир. Каза: "Аз направих всичко възможно, което можах да направя". Само че нали се сещаш, те шефовете на службите са негови хора. Аз съм сигурна, че Бойко – те са му скочили", допълва Янева, като от разговора става ясно, че говори за Пеевски. 

"Аз съм сигурна, че ДПС са поставили условие на Бойко, че ако пипне шефовете на службите – ще му скочат", продължава Янева. 

Стенограма от записа: 

Румяна Ченалова: Е, той не може да ти каже: "Недей да ходиш".

Владимира Янева: Е да де, ама той много добре знае, че ние се познаваме лично и то много добре. И ако отида да го попитам к'во става и той каже: "Аз нямам пръст, т'ва е само главният прокурор"...

Момчил Мондешки: Да, ама той всеки знае, че Бойко никога не казва истината – той днеска ти казва т'ва и след малко ти казва обратното.

Янева: Да, т'ва е така. Т'ва е така...

Ченалова: Примерно ти ще отидеш, той ще ти каже: "Няма нищо такова". И к'во, ти ще му повярваш? Главният ще каже: "Той те е излъгал". Никога няма да си признае. Не знам, т'ва мен ме смущава. Трябваше... Разбираш ли, неестествено.

Янева: Не, той Делян не ме съветва да правя среща с Бойко. Аз говорих с него.

Мондешки: Тогава направи.

Ченалова: А той говорил ли е с него?

Мондешки: Тогава направи.

Янева: Не ме съветва, каза ми: "Недей да ходиш".

Ченалова: Защо?

Мондешки: Направи обратното.

Янева: Еми по много причини, но в общи линии ми каза: "Ти много добре си го познаваш какъв е и за какво става дума, тая среща ще ти донесе само някакъв проблем и така нататъка"... Няма смисъл.

Ченалова: А той говорил ли е с него?

Янева: Каза, че е говорил с Бойко и със Сотир. Каза: "Аз направих всичко възможно, което можах да направя". Само че нали се сещаш, те шефовете на службите са негови хора. Аз съм сигурна, че Бойко – те са му скочили...

Ченалова: На кого са – на Бойко?

Янева: Не, на Делян. Аз съм сигурна, че ДПС са поставили условие на Бойко, че ако пипне шефовете на службите – ще му скочат.

Ченалова: Е да, той за т'ва...

Янева: Службите са си на ДПС. И т'ва им е последната...

Ченалова: Последният бастион, да.

Янева: Да. И ако ги пипнат, реално скачат на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

6

KumaLisa

20.10 2016 в 01:40

Стига сте се оправдавали с дебелото дете. Той ли ви е виновен, че вие сте дебили?

13056

4

Какавидков

19.10 2016 в 21:16

И децата знаят че службите СерГея ги даде на Доган при тройната.
Тогава му смениха и разбата запред хората и ПЕС.