Лозан Панов демонстративно напусна ВСС заради "човека на Бойко"

OFFNews 21 януари 2016 в 10:21 7510 14

Лозан Панов демонстративно напусна ВСС заради

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Причината е изборът на нов представляващ съвета, след неочаквано внесено предложение в дневния ред. 

Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил SMS на Бойко Борисов. Затова той отказа да участва в заседанието, докато не се изчисти случаят и Узунов не представи разпечатка от телефона си.

Лозан Панов заяви още, че докато във ВСС има преобладаваща политическа квота, ще е нормално избраните магистрати да се отчитат на политици. Той призова всички свои колеги, които мислят по същия начин, също да напуснат заседанието на Съвета.

"Отказвам да бъда част от всичко това, призовавам и цялата българска магистратска общност да упражним заедно натиск за разкриваме на истината затова кой е изпратил съобщение до МС. Само по такъв начин бихме могли да защитим своето достойнство като магистрати. Докато това не се направи аз няма да участвам в заседанията на ВСС", заяви той. 

Панов каза на колегите си, че не може смс-скандалът да приключи със смяна във ВСС. "Този път няма да бъде, не може всички да са маскари", зарече се той и заяви, че отказва Димитър Узунов да го представлява.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева също изрази своето учудване от начина, по който беше направена смяната във ВСС. Внезапната смяна във ВСС е провокация, каза тя. Захариева поиска съдебните кадровици да мотивират своето решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!