Ловец на съд, след като убил чуждо куче с автомат

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2019 в 14:43 2913 1

Ловец от Гоце Делчев отива на съд, след като е убил куче, нападнало неговото на пътя. 

Обвиняемият Ц. притежавал разрешително за оръжие. През септември 2017 г. той се прибирал от лов с колата си  „Сузуки самурай“. Шофирал бавно, а след него тичало кучето му порода „Английски сетер“. Когато наближил главния път, в района на местността „Летището“ до Гоце Делчев, спрял и слязъл от колата, за да прибере животното в клетка. 

В този момент Г.Ц. видял как друго куче - порода „Северноазиатска овчарка“, е нападнало неговото. Обвиняемият взел ловния си автомат м. „Бенели“, заредил го с патрони и произвел изстрел. Овчарката извила и отскочила назад, след което се затичала към стопанина си – М. М., който бил на около 70-80 метра от тях. Докато тичала към него, Ц. произвел втори изстрел по нея, в резултат на което животното се претърколило.

Последвало изясняване на случилото се между двамата мъже. Стопанинът на простреляното куче заявил на Г.Ц., че ще се обади в полицията, като направил опит да му попречи да се качи в автомобила си. Обвиняемият го блъснал по гърдите, след което взел камък, за да го удари, а впоследствие се качил в колата и отпътувал.

М.М. завел овчарката си при ветеринарен лекар, където по време на оказване на първа помощ, кучето умряло.

В хода на досъдебното производство е била назначена ветеринарномедицинска експертиза, от която е видно, че смъртта на животното се дължи на остра кръвозагуба и вероятно засягане на вътрешни органи – бял дроб, кръвоносно съдове, сърце, които са били причинени от огнестрелно оръжие.

Според съдебнооценителна експертиза, стойността на куче порода „Средноазиатска овчарка“ е 1350 лева.

Предстои делото да продължи в съда, уточняват от Районна прокуратура - Гоце Делчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1245

1

rrr11

18.06 2019 в 22:09

И двамата стопани са виновни. Първия, че не си държи овчарката, която лесно може да убие доста по-дребни кучета като сетера. Вината на другия е, че е стрелял втори път, при положение, че след първия изстрел вече е спасил кучето си.