Иванчева и Петрова: Гешев се хвали с разкрития по наш сигнал за 'брак с починал'

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2020 в 12:20 8342 1

Снимка Александра Маркарян

Сигнал от Биляна Петрова и Десислава Иванчева е в основата на последните разкрития за имотни измами на прокуратурата от типа брак с починал

Това твърдят бившите кмет и зам.-кмет на "Младост", чието дело за подкуп е в АСНС. 

През декември 2017 г. - няколко месеца преди ареста си, Петрова и Иванчева разкриват точно имотна измама и подават сигнал в прокуратурата с всички документи и данни, но не получават никакъв отговор. 

Разкрихме измама с 8 апетитни имота в центъра на София и незабавно сезирахме Софийска районна прокуратура (сигнал № на 50068 от 6.12.2017 г.), като изпратихме и всички данни, и документи, включително имената на участващи лица, обяснява Петрова. Подаденият сигнал е именно за фиктивен брак, „сключен” в Русия, който прокуратурата даде като пример, коментира тя. 

В съобщението до медиите от Биляна Петрова се казва още:  

Схемата е следната: Измамата е за парцели и апартаменти в центъра на София (повечето около пл. "Руски паметник") на обща стойност по пазарни цени над 2 милиона лева. Измамниците са изтеглили „късата клечка”, защото единият от тях живее в "Младост", където са поискали да бъде вписан акт за граждански брак, сключен между двама българи в Русия. Тук искам да защитя работещите в район "Младост" – те първоначално са вписали акта, защото към молбата са приложени всички документи, които са имали необходимите заверки, включително от Министерство на външните работи.

След това се оказва, че "младоженката" е оставила голямо наследство. Помня тази история, защото е като сценарий за филм – в нея са вплетени пари, смърт и верни приятели, на които жената е разчитала в края на живота си, (след като е загубила съпруг и дете) и на тях е завещала всичко. В рамките на шест месеца Лиляна М. губи съпруга си и единствената си дъщеря. Остава сама без роднини и с няколко апартамента и земи в центъра на София. С помощта на приятелите си, театъра и разходки сред природата продължава да живее. След пет години пред нотариус завещава всички имоти на своите приятели. На следващата година изчезва по време на круиз. Тялото й не е намерено, но в каютата има предсмъртно писмо. Затова смъртта ѝ е обявена след 3 години. Малко след това в район "Младост" постъпиха документи за вписване на граждански брак между нея и друг българин, сключен в Русия. Документите имат всички заверки. След няколко месеца обаче получихме данни от приятелите на Лиляна М., че в Русия такъв брак не е сключван. 

Както е по закон, с г-жа Иванчева незабавно информирахме прокуратурата, защото само тя е компетентна да разследва и повдига обвинения. В края на сигнала молим да ни информират за резултатите. До ареста ни след 4 месеца не беше получен никакъв отговор, че прокуратурата е свършила някаква работа. С екипа на район "Младост" за 1 година разкрихме десетки имотни измами и сигнализирахме прокуратурата, която за 2 години не направи нищо. Това е само една от всички тези измами.

Най-наглото в случая е, че вчера главният прокурор Иван Гешев, който на 17 април 2018 като административен ръководител на Специализираната прокуратура неправомерно ръководеше лично нашия брутален арест, и който изрече редица лъжи за нас в национални медии, ремонтира днес репутацията си като се кичи с разкрития по нашите сигнали. Сигналите, които Сотир Цацаров най-вероятно е прибирал в чекмедже по поръчка на управляващата мафия, твърдят Биляна Петрова и Десислава Иванчева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8015

1

svetliosdg

16.01 2020 в 14:21

Е и какво,това им е било задължение,а не някаква благотворителна мисия която са изпълнили.
Все пак тези документи се издават от общинската администрация.А и явно се е работило по случая,щом има разбита имотна схема,а не както ни убеждават другарките в противното.