Иванчева и Петрова до Цачева: Искаме конвой, за да бъдем на съвещанието за условията в арестите

OFFNews 01 декември 2018 в 15:10 6628 0

Снимка Архив

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които са в ареста с обвинение за взимане на подкуп от 7 месеца, са изпратили до правосъдния министър Цецка Цачева искане да участват в съвещанието, което свиква във вторник по повод условията в арестите.

Двете държат да бъдат конвоирани и да присъстват на съвещанието като пряко заинтересована и сериозно засегната страна, съобщи бившият пиар на общината Петър Кърджилов, който е техен писмено упълномощен пълномощник.  

Тъй като заявлението им няма да стигне до Цачева в необходимия срок, Кърджилов е изпратил имейл до приемната на министерството, в който иска Цачева да съдейства и да осигури конвоирането и участието на двете жени в съвещанието. 

Моля да ми отговорите в понеделник 3 декември дали ще съдействате двете да бъдат конвоирани, за да осигурите присъствието им на съвещанието, пише още в имейла на Кърджилов до Цачева. 

Министърът на правосъдието свика съвещание на 4 декември, след публикуваните препоръки на омбудсмана Мая Манолова за условията в ареста на ул. "Майор Векилски" в София. На него са поканени ръководствата на прокуратурата, МВР, главна дирекция "Изпълнение на наказанията", областна служба "Изпълнение на наказанията" - София, както и самата Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови