Цачева за килията на Иванчева: Няма ВИП арестанти

OFFNews 30 ноември 2018 в 14:15 4872 1

Всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти. Условията в арестите са едни и същи, каза правосъдният министър Цецка Цачева по повод лошите условия в килиите на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова.

Вчера омбудсманът Мая Манолова разпространи снимки на килията на Иванчева и Петрова и препоръча помещението да бъде ремонтирано.

Днес Цачева обясни, че са изпълнени всички формални критерии - 4 квадратни метра за всеки арестант, пряка светлина, течаща вода, санитарен възел и осветление. Министърът каза още, че в килията на Иванчева това лято е имало ремонт, за да бъде спрян теч. 

"За да има сериозен ремонт, трябва възможност килията да бъде освободена. Всичко е пренаселено. До това опират нещата. Имаме средства, но сградата е изключително амортизирана", поясни Цачева.

Правосъдният министър уточни, че в килията на Иванчева и Петрова са обединени две стари помещения, за да се достигне площ от 16 кв. м и в нея да бъдат настанени 4 лица. Сега има само 3-ма души, каза още Цачева.

"В колко български домове тоалетните са извън сградата в двора. Колко български домове нямат течаща вода. Това не означава, че не полагаме максимални усилия за подобряване на условията", обясни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

30.11 2018 в 18:47

Тази семпла женица, която я издигнаха до постове , които не заслужава явно не си дава сметка за последствията от глупостите, които говори. Вече всеки арестант у нас спокойно може да осъди държавата в Страсбург, заради лошите условия в ареста. Отделно всички европейски държави ще отказват да ни екстрадират престъпници само заради тая причина. Ако това е ремонтирано помещение, то този, който го е платил за "ремонта" е също за ареста. Очевидно изливат злобата си върху тези 2 женици, но един хубав ден доста от управляващите ще се озоват на техните места и тогава ще съжаляват, че не са привели арестите в човешки вид.