Гешев живеел в Регентската къща след решение на ВСС

OFFNews 15 май 2023 в 20:21 8866 2

къща

Снимка бТВ

Регентската къща

Главният прокурор Иван Гешев наистина обитава Регентската къща в Боровец и това е станало с решение на Висшия съдебен съвет. То е взето на 21 октомври 2021 г. с 12 гласа "за" и един "против", съобщи бТВ.

По-рано днес заместникът на Гешев и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов обяви, че обвинител №1 е превърнал почивната база на прокуратурата в "лична резиденция" и че нито един прокурор няма достъп до нея.  

Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

В непосредствена близост до имота няма други сгради. Охранителни камери за видеонаблюдение и охрана се грижат за безопасността на Гешев.

Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов.

В края на септември 2021 г. главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция "Бояна".

Междувременно се разбра, че искането на Сарафов за охрана най-вероятно ще бъде удовлетворено. Бившият директор на НСО Тодор Коджейков обясни пред БНТ, че вариант е тя да му бъде осигурена от Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието, тъй като в закона заместникът на главния прокурор не е посочен сред пазените от НСО. Охраната може да е от двама до 5-6 души и до 10-20 души при "определени обстоятелства".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

Деспин Митрев

16.05 2023 в 17:53

Милиционери живеят в Регентската къща. Какво щеше да се промени, ако не бяха свалили Тодара Живкава. Нищо - отговорило радио Ереван...

936

1

escrin

15.05 2023 в 22:00

"Снимка БТВ"... май някой в БТВ е играл "Days Gone". Същия тоя червен символ в Days Gone маркира локация на орда от зомбита хаха