Гешев хем е в отпуск, хем е на работа

OFFNews 22 юли 2020 в 18:28 8450 6

Главният прокурор Иван Гешев е излязъл в отпуск от 20 юли и ще почива 20 дни - до 9 август, съобщиха вестник "Сега" и Mediapool.bg, позовавайки се на пресслужбата на държавното обвинение. 

"Главният прокурор работи най-добре, когато е в отпуск. Тогава има възможност да се заеме с работа по стратегическите приоритети на прокуратурата - борба с корупцията по високите етажи на властта, борба срещу организираната престъпност и противодействие на битовата престъпност", обясниха от пресслужбата.

От прокуратурата казаха още, че Гешев всеки ден е на работа, макар и формално да е в отпуск - така можел да се концентрира върху изпълнението на стратегическите приоритети, без да се занимава с купища документи.

Междувременно БСП поиска изслушване на Иван Гешев в Народното събрание, а съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов поиска премиерът Борисов да нареди на правосъдния министър Данаил Кирилов да инициира дисциплинарна процедура срещу главния прокурор.

"Без това действие (отстраняването на Иван Гешев) ние не можем да възстановим правовия ред в България и това, което хората започнаха на "Росенец". А то е осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на сарая и Пеевски. В тази империя Иван Гешев и Бойко Борисов са просто слуги. Трябва да рестартираме българската държавност", заяви Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

22.07 2020 в 19:20

Каскете Каренин..

Ма ний тоя филм сме го гледкали вече...

Един премиерин риташе мачлета в работно време, па ката събота с НСО-то джиткаше до Варната.. Мирко Мършата му осигуряваше куците прасенца и "Сините камъни" - на ушенце да му стържат "Батальона са строява."

Па кат си даде остаФката бая пари за неизползвана отпуска и извънреден труд си отнесе..

4164

4

Egocentric Eccentric

22.07 2020 в 19:03

"Главният прокурор работи най-добре, когато не работи"

- Делян Пеевски

15509

2

Бухльо

22.07 2020 в 18:51

Страшен! Истински герой на социалистическия труд :)

12262

1

ivan bikov

22.07 2020 в 18:32

Брейй
 
X

Да помогнем на украинските деца!