Галина Захарова положи клетва като председател на ВКС

OFFNews 10 февруари 2022 в 18:29 1139 0

Снимка ВКС

Съдия Галина Захарова положи клетва като председател на Върховния касационен съд, съобщиха от ВКС.

"Уважаеми колеги, след като бях номинирана от Пленума на Върховния касационен съд за председател на съда, изготвих концепция и бях изслушана, считам, че в достатъчна степен се изясни каква е моята визия и моето виждане за дейността на Върховния касационен съд и в частност за дейността на ръководителя на този съд", каза Захарова пред върховните съдии. 

Тя допълни, че председателят на съда е част от общността, неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите.

"Днес приключва един продължителен период от време, започва нов период и затова бих искала да Ви помоля да не обръщаме поглед назад към пътя, който сме изминали, защото ни предстои нов, дълъг път, по който ще срещаме нови предизвикателства, ще преодоляваме заедно много трудности, но към миналото не трябва да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си правим изводи от това, което сме преживели. Имаме смелостта да предприемаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, така и в името на нашето призвание и най-вече – имаме силата да сме заедно", каза още Галина Захарова.

На 14 януари ВСС избра с пълно мнозинство Захарова за председател на ВКС. Три дни по-късно президентът Румен Радев подписа указа за назначаването й на поста за следващите седем години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови