Гълъб Донев свиква службите заради взрива за Гешев, солидарни прокурори излизат на протест

OFFNews 02 май 2023 в 07:00 1830 4

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Гълъб Донев

Служебният министър-председател Гълъб Донев свиква службите днес заради избухналото взривно устройство пред кола от кортежа на главния прокурор Иван Гешев вчера на пътя Самоков-София. Той е пътувал със семейството си.

При него нямаше пострадал, въпреки че - по думите на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов - бомбата е била с най-малко 3 килограма тротил.

Първоначално МВР определи случилото се като "инцидент", а председателят на парламента Росен Желязков (ГЕРБ) впоследствие го нарече терористичен акт. Същия ден директорът на НСлС Сарафов обяви, че е образувано наказателно производство за терористичен акт, който чрез взрив опитва да дестабилизира или убие някого. Самият Гешев коментира, че в последния момент е сменил колите. Защо го е направил той не обясни.

Днес Гълъб Донев свиква заседание на всички служби, които участват в разследват случилото се. На място ще бъдат и представители на прокуратурата, и вътрешният министър Иван Демерджиев.

Също днес прокурори, следователи и съдебни служители ще излязат на протест пред съдебните палати в цялата страна заради атентата - както наричат случилото се - срещу главния прокурор Иван Гешев. Те се събират от 11 ч в негова подкрепа и "за да покажат своята единност срещу опитите да бъдат сплашени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

Деспин Митрев

02.05 2023 в 08:26

бат'Галине, и 50 годин' у лево!

89

3

bat.galin

02.05 2023 в 08:24

В коментар за взрива CNN изразява мнение, че България е един месец назад - вместо първи май , вчера е било първи април.

10298

2

AntiZ

02.05 2023 в 08:01

И сега цяла седмица ще ни занимават с полиране имиджа на и без това лъскавата чутора на този палячо! Всички медии забравиха за войната, за мутри и русофилистици в парламента, за убийствата на жени, които стават ежедневие... Жалка нашенска картинка.

2073

1

Johnny B Goode

02.05 2023 в 07:44

Гугутката да привика и директора на Сатиричния Театър.
Те определено са замесени.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика